Recent Comments

Kandi-KÁL

  • 09szentbkkllattsklltemplomrom
    Ezek a képek (másoktól) csupán ízelítőül kerültek ide, rövidesen körbe kandikálok magam is a medencében, hogy képben legyük: mi történt a Káli Napok – Káli Vigasságok alatt és felett!

VÖLGY-Kandi

  • Kkkt4_041
    Korábban, még a fesztivál idején megígértem beszámolok itt a Művészetek Völgyéréről, azonban mint tudjátok az azt megelőző Káli Napok – Káli vigasságok olyan mértékben lekötött, hogy csak késve az utolsó napok egyikén és a bontás napján jutottam el Kapolcsra. Tudni illik, először jártam ott, valahogy soha nem jutottam el a Balaton felvidék e szegletébe, bár sokat hallottam, olvastam róla. Képregényem benyomásaim gyűjteménye: három órányi delelő séta eredménye.

Kandi-KÁLok

  • Kkkt_1_062
    A Káli Napok - Káli Vigasságok első rendezvényének hangulata meghatározó volt a továbbiakat illetően. Én ilyennek láttam, így éreztem magam.

A Balaton újratérképezése

6_2

A Balaton felfedezésének három útja van:

A klasszikus, településtől településig, hegyről völgyre, erőn és mezőn járó...
A második, hogy az ember csak úgy észrevétlen vág bele, hogy tágítsa ismeretei határait (pl.: amikor valaki valamilyen okból a tó partjára vetődik, majd vízen és szárazon egyik helyről a másikra jár a horgászat, az extrém sportok, a lovaglás a bringázás mentén, vagy csupán az aktív pihenés, a kikapcsolódás kedvéért)...
A harmadik a kutató esete, akit a régió csábít: a Balaton múltja, jelene, vagy jövőképe, társadalmi, gazdasági, kulturális szerkezetének, helyzetének feltérképezése motivál...

Kkkt_3_076

Indulhat gyerekfejjel, ifjonti hévvel, őszülő halántékkal: van mit keresnie és találnia, annak aki erre vállalkozik. 

A Balaton kimeríthetetlen!

A magam részéről  egy  térképen  kijelőlt  utat szeretnék követni, lehetőleg minden útbaeső (említésre méltó) dolgot és embert megkeresve.
De ha már ott leszek, ahol: az adott települést minden vonatkozásában  bejárom.
Ahhoz, hogy nyugodt szível állítsak erről, vagy arról valamit
látnom, "tapintanom" kell. Hogy véleményt formáljak, ajánljak, ki kell próbálnom a vendéglőt, a szállást, az adott szolgáltatást, meg kell ismerjem a falu első emberét épp úgy mint a harangozót, a borászt, ahogy a pásztort és a könyvtárost is. Ők majd útbairányítanak, első kézből tájékoztatnak, megmondják mi, merre, mennyire. Én pedig összegyűjtöm és közreadom az így szerzett ismereteket, pontosítom a meglévőket.

Balaton_1

Újra kell térképezni a Balatont. Másként, mint eddig.
Az utazók valaha naplót vezettek, rajzokat, térképvázlatokat skicceltek, majd ha haza értek,  meséltek.
Ma ("tegnapelőtt óta") minden technikai lehetőség adott, hogy azonnali megjelenésű, multimédiás naplóban  rögzítsük és publikáljuk (azaz: megosszuk) egy expedíció felfedezéseit.

Ez a blog dolog erről szól.

4

My Photo

Segítők és TÁMOGATÓK

TÁMOGASS!

Ha tudsz... :)

Learn More

Powered by TypePad